Kirker og kultur
galleri
år:
1980
Status:
Ferdigstilt
Tiltakshaver:
Asker kommune
Entreprenør:
Naturbetong AS
Last ned prosjektet som PDF
ØSTENSTAD KIRKE
"Kirkeborg" i Asker
Tomten ligger høyt og fritt ved Østenstad gård med flott utsikt over Oslofjorden og omkringliggende åser. Kirken er utformet som en ”kirkeborg” og er forutsatt å være et markert landemerke i bygda. Fra kirkeplassen med hovedadkomst til kirken og inngang til kontoravdeling og sakrestiavdeling er det utsyn over Oslofjorden. Anlegget består av en høy kraftig kirkeromsdel og en lavere fløy med møterom og kontorer. Der terrenget faller mot nordøst er det innpasset en underetasje. Kirkerom og menighetssal står i direkte forbindelse med hverandre, kun adskilt med en foldevegg. Mellom vestibylen og menighetssalen er det hevevegger som kan heves opp mellom teglvangene i hulmuren.

Kirkerom, menighetssal, kirkestue og vestibyle kan således slås sammen til ett stort rom med plass til 800 mennesker. Yttervegger og bærende vegger er utført i tegl. Takkonstruksjonen i kirkerommet er utført som et romfagverk i uhøvlede, sammenboltede trematerialer.

All kirkelig innredning: alter, prekestol, døpefont, orgelfasade og alterutstyr er utformet av arkitekten. Alterutsmykningen er utformet av Terje Grøstad mens vevnader på veggene er utformet av tekstilkunstneren Molle Cecilie Major.
Asset 2
hille melbye arkitekter as
Hausmanns gate 16
0182 Oslo
Org.nr: 929 655 478 MVA
T. +47 23327200 / F. +47 23327299