Kirker og kultur
galleri
år:
1988
Status:
Ferdigstilt
Tiltakshaver:
Sem kommune
Entreprenør:
Ole J. Lysaas AS
Last ned prosjektet som PDF
EIK KIRKE
Tønsberg
Tomten, som er en del av et større frilufts- og aktivitetsområde på Eik, består av en vakker skogkledd kolle. Kirkeanlegget er plassert inn mot denne kollen slik at det dannes en naturlig kirkeplass mellom kollen og kirken. Naturtomten er søktbevart helt inntil kirken. Det er forsøkt å lage et lyst og stille anlegg i kontrast til de mørke vertikale furustammene.
 
Anleggets ulike funksjoner er samlet om et innvendig kirketorg. Fra kirketorget ser man ut på kirkeplassen og mot kirketårnetsom har et sakresti i ”foten”. Kirkerommet er et enkelt rektangulært rom med et buet tretak hvor lyset slipper innfra høytsittende vinduer og fra glassdører mot kirkeplassen. Ved alteret er et parti av endeveggen dyttet ut for å slippe lys inn i de vertikale spaltene som da oppstår.
 
Underetasjen inneholder kontorer, ungdomssal og tilfluktsrom som benyttes til garderobe og toaletter. Kirken er murt opp med Leca Isoblokk i ytterveggene og vanlig Leca i innerveggene. Taket er tekket med Rhein-zink og himlingene er av trepanel.
Asset 2
hille melbye arkitekter as
Hausmanns gate 16
0182 Oslo
Org.nr: 929 655 478 MVA
T. +47 23327200 / F. +47 23327299