Kirker og kultur
galleri
år:
1968
Status:
Ferdigstilt
Bruttoareal:
250 sitteplasser
Last ned prosjektet som PDF
SNARØYA KIRKE
Arbeidskirke med rektangelplan- I samarbeid med arkitekt Odd Østbye
Snarøya kirke er en arbeidskirke og betongskulptur konstruert i en rektangulær form. Den domineres av råbetong hvor sporene etter forskallingsbordene bidrar aktivt til kirkens ornamentikk. Siden kirken lå i innflygningstraseen til Fornebu flyplass måtte det bli restriksjoner på høyden, samt krav til lydisolasjon.

Takvolumet er frigjort fra veggene og slipper lys inn i kirkerommet via glassfelt. Kirkerommet er et rektangel som er presset med to sirkelslag, hvor sentrumspunktene og tangeringspunktene har en indre sammenheng som bestemmer formen. De buede veggenes møte med takflaten er en presis kontur som er geometrisk bestemt av et skråstilt plan som møter en sylinder. Resultatet er en følelse av at taket krummer seg og er arkitektonisk sett med på å gjøre det til et rom med spenning og en sakral virkning.

Plasseringen av kirken i en skråning, den organiske formen, beplantningen, det flate taket og det lave klokketårnet får kirken til å gli godt inn landskapet og omgivelsene. Med denne ydmyke måten å forholde seg til omgivelsene og naturen, virker kirken åpen og inkluderende.
Asset 2
hille melbye arkitekter as
Hausmanns gate 16
0182 Oslo
Org.nr: 929 655 478 MVA
T. +47 23327200 / F. +47 23327299