14.10.20

Puster nytt byliv i Fredrikstads industriområde

1 350 nye boliger, kino, hotell og 70 000 kvadratmeter næringslokaler blir kjernen når en ny bydel tar form på gamle Fredrikstad Mekaniske Verksted.

Hille Melbye skal sammen med utviklerne Jotne Eiendom og Selvaag Bolig bidra til utviklingen av en rik og levende bydel med et mangfold av boliger og nye tilbud for byens befolkning.
– Vi føler oss privilegerte som får jobbe med selve indrefileten i området, som omfatter nytt hotell innerst i dokken, kinoanlegg i transformert sveisehall og det første byggetrinnet med boliger i forlengelse av dette, sier faglig leder Kaja Melbye.

Bygger området med karakter
Den nære forbindelsen til sentrum, sveisehallen, dokken og de gamle kranene tilsier at bebyggelsen rundt dette Fredrikstad-miljøet bør ha en sterk bymessig karakter og en kraft som definerer Fredrikstad Mekaniske Verksted som sted. Svaret på dette ligger ikke i enkeltstående bygg som hver for seg står for banebrytende boligarkitektur. Vår tilnærming er å jobbe med en avklart, men oppløst kvartalsbebyggelse, preget av varierte høyder, intime passasjer og generøse gårdsrom.

Vil fremheve industrihistorien
Hille Melbye satser på at et rent og klassisk formspråk, god byggeskikk, riktige fargesammensetting, bestandige materialer og menneskelig proporsjoner vil knytte byggene sammen og gi området karakter. Målet er robust og varig arkitektur som tiltrekker seg mennesker.
– Hotellets form rammer inn kranene, og bidrar på den måten til å fremheve industrihistorien i området. Samtidig gjør dette at viktige siktlinjer i byen opprettholdes. Kranene er fortsatt synlige fra store deler av Fredrikstad. Hotellet blir dessuten en attraktiv destinasjon i seg selv, med rom og publikumstilbud med spektakulære utsiktsforhold, supplerer prosjektleder Alf Felberg.

Nyhetssak om prosjektet i Estate Media kan leses her.

Illustrasjoner av 3D estate.Relevante artikler

Møt vår nye daglige leder

Ingvil Arntzen skal styrke den digitale satsingen og møte fremtidens utviklerbehov. – Vi skal møte fremtidens utfordringer med økt fokus på digital kompetanse og tverrfaglighet, sier Hille Melbyes nye daglig leder, Ingvil Arntzen.

Nye Jordal Amfi er offisielt åpnet!

Lørdag 10. oktober kom endelig dagen hockey-klanen fra Vålerenga har ventet på siden bystyret vedtok å bygge ny ishall i 2016, nye Jordal Amfi har offisielt åpnet.