08.12.20

– Om vi taper hjemmekamper nå, så er det vår egen skyld

Jordal Amfi har blitt en ishall i verdensklasse og huser både bredde- og eliteidrett med Vålerengas hockeygutter i spissen. 

– Dette kommer til å bli Oslos storstue. Veldig mange kommer til å nyte å være her. Det er en fantastisk fin arena. Den er så utrolig intim og fin, og setene går helt ned til isen. At det er så pass bratt gjør at hockeyopplevelsen blir mye, mye bedre, sier Espen «Shampo» Knutsen, mediaansvarlig i VIF hockey.

– Har satt sammen et puslespill

I nye Jordal Amfi har en av arkitektenes største utfordringer vært å finne balansen mellom å ivareta arven fra det gamle amfiet og samtidig møte forventningene til en ny og moderne arena. 

– Det har blitt et fantastisk bygg. Arkitektene har vært med helt fra forprosjektet til sluttfase, og har tilført veldig mange elementer fra det gamle bygget inn i det nye. De har klart å sette sammen dette puslespillet fra veldig mange aktører til å bli et meget godt resultat. Det har absolutt blitt den møteplassen vi har ønsket oss både for hockeyinteresserte og for hele Oslo, sier assisterende prosjektleder for kultur- og idrettsbygg i Oslo kommune, Kristina Bødal.

– FANTASTISK ARKITEKTSAMARBEID: Mediesjef Espen «Shampo» Knutsen i VIF hockey mener alt ligger til rette for suksess på isen i Jordal Amfi. 

Har latt seg inspirere av Shampos USA-karriere

Utformingen av hallrommet skal være med på å gi publikum en nærhet til aktiviteten på isen og følelsen av at man ikke bare er en tilskuer, men en del av kampen. Forslaget kom på banen da Shampo delte sine erfaringer fra mange år som profesjonell hockeyutøver i USA.

– Det var Shampo som kom med dette innspillet om å trekke «isrinken» helt inntil første tribunerad. Han hadde vært i statene og spilt i mange år, og sånn gjør de der borte, sier arkitekt og prosjektleder for Jordal Amfi i Hille Melbye, Robin Rakke.

Selv om det omfattende prosjektet har vært et samarbeid mellom mange ulike aktører og bidragsytere er likevel det etterlatte inntrykket et vellykket samarbeid og mye takknemlighet. 

– Samarbeidet med Hille Melbye har vært fantastisk fra dag én, og de har vært veldig lydhøre for det vi har å si, så det har vært helt utmerket, sier Knutsen. 

Alt tyder på at den nye ishallen kommer til å være en arena for store idrettsøyeblikk og minnerike opplevelser i mange år fremover.

– Om vi taper hjemmekamper nå så er det vår egen skyld. Her ligger alt til rette for at vi skal få veldig mange fine år fremover, avslutter Knutsen.


Relevante artikler

Skyhøye miljøambisjoner for ombygging av Skur 38

Sett en gullstandard for miljøambisjoner ved modernisering av gamle bygg. Det er arkitektutfordringen når kontorbygget Skur 38 skal ombygges.

Vandrer julen inn i nye Flekkerøy kirke

Selv med strenge koronarestriksjoner, har Flekkerøy kirke plass til å invitere til vandring i kirken på julaften. Og julegudstjenestene streames rett hjem.