08.01.21

Jordal Amfi skal fylles til randen i 2021

Den store og etterlengtede åpningen av et fullsatt Jordal Amfi er utsatt på ubestemt tid.

For en uke siden innførte regjeringen de nest mest inngripende tiltakene siden korona-nedstengingen 12. mars i fjor.  Hockey-ligaen står nå i fare for å bli stoppet. Amfiet og Jordal-parken stod klar til å ta imot tusenvis av oppspilte mennesker sent i høst. Folkemassene skulle strømme gjennom gatene, ut i parken og inn i Amfi’n. Det skulle koke av forventninger til arenaen og hva hockeysesongen skulle bringe. Lokket på amfiet skulle løfte seg av publikumstrykket inn mot første drop.

 

Åpningen blir en opplevelse og en merkedag for historiebøkene

– Vi tror og håper at vi i 2021 vil få oppleve Amfi’n med tusenvis av elleville tilskuere samlet på tribunene, i de omkringliggende gatene og i parken på Jordal, sier en entusiastisk Magnus Sandberg Johansen mens han fester et drømmende blikk forbi Teams-kameraet og ut av vinduet hjemme i leiligheten sin på Carl Berner.

 

De tre arkitektene Robin Rakke, Magnus Sandberg Johansen og Fredrikke Thuestad har hatt åpningen av Amfi’n som det store målet siden oppstart av prosjektet for flere år siden. Det spraker i høyttalerne fra laptopen før Fredrikke kaster seg på fra Vika;

-Dagen arenaen åpner for fullt vil bety mye mer enn det vi kunne sett for oss. Nå vil det også bli det endelige beviset for at samfunnet er tilbake til normalen. Det vil bli en opplevelse i seg selv, i tillegg til at det blir en merkedag for historiebøkene.

 

I påvente av åpningen for publikum har vi gjort som David Attenborough og tatt med oss et kamerateam inn i en foreløpig ukjent verden for de fleste. Se video:

https://vimeo.com/498387089