20.10.20

Nominert til Betongtavlen for andre år på rad

For andre år på rad er et kirkebygg tegnet av Hille Melbye Arkitekter og Einar Dahle Arkitekter nominert til den prestisjetunge prisen Betongtavlen. 

Mens Teglen på Spikkestad fikk prisen i 2019, konkurrerer Flekkerøy kirke i år om den høythengende arkitekturprisen. Norsk Betongforening og Norske Arkitekters Landsforbund deler årlig ut Betongtavlen som en ærespris til bygg hvor betong er anvendt på en miljømessig, estetisk og teknisk fremragende måte. Prisen blir i år delt ut i forbindelse med Norsk betongdag 28-29. oktober.

 

– Det er helt fantastisk at vi for andre år på rad er nominert sammen med Einar Dahle Arkitekter for ett av kirkebyggene vi er aller mest stolte av. Flekkerøy kirke er allerede blitt en institusjon i lokalsamfunnet, og fornøyde brukere er selvsagt det aller viktigste for oss. Men vi sier også tusen takk for en slik æresbevisning det er å være nominert sammen med så fantastiske prosjekter, sier Kaja Melbye i Hille Melbye Arkitekter.

 

I tillegg til Flekkerøy kirke, er Deichman Bjørvika (Lund Hagem Arkitekter/Atelier Oslo) og det rehabilitert hovedkvarteret til Mills på Grünerløkka i Oslo nominerte.

 

I fjor mottok Hille Melbye Betongtavlen for Teglen kirke sammen med undervannsrestauranten Underpå Lindesnes (Snøhetta).

 

Se video av prosjektet under og les mer om årets nominasjon på bygg.no