14.03.21

Internasjonal oppmerksomhet for Jordal Amfi

Nye Jordal Amfi brettes ut over fire sider i verdensledende magasin for sportsarkitektur og omtales av Morgenbladet som en vakker og inkluderende ishall.

Oppmerksomheten har vært stor etter at Vålerengas nye ishall sto ferdig på Oslos østkant høsten 2020. Mens dagens og fremtidens hockeystjerner venter på å ta hallen i bruk, har selve bygget og arkitekturen fått både internasjonal og nasjonal presseomtale.

 

– Transparent, kompakt og energieffektiv

I årets første utgave av det anerkjente SB Magazine, trekkes Nye Jordal Amfi frem som en transparent, kompakt og energieffektiv sportsarena. Magasinet vier fire sider til å vise frem både hallen i sine omgivelser, tribunene, skøyteisen og detaljer fra arenaens indre interiør. Særlig trekkes det frem det unike ved at tilskuerne på grunn av det forhøyede terrenget rundt hallen, kommer inn i hallen i overkant av tribunenivået og ser rett ned på skøyteisen.

 

Les omtalen av Nye Jordal Amfi i SB Magazine her.

 

1. utgave av SB MAGAZINE 2021, HVOR JORDAL AMFI ER OMTALT.

 

«En vakker og inkluderende ishall»

Morgenbladet har også viet spalteplass til å gi sin dom over Oslos nye ishall.

 

«Nye Jordal Amfi er blitt en gave både til klubben og til en bydel som ikke kommer til å bli mindre lokalpatriotiske i tiden fremover», slår arkitekt og skribent Gaute Brochmann fast i sin omtale.

 

Brochmann mener hallen innbyr til kompakte supporter- og idrettsopplevelser med sine bratte tribuner som er trukket helt tett ned mot isen. I tillegg trekkes det særlig frem hvordan den nye hallen, som ligger på tomten til den gamle hallen, fremstår inkluderende og taus i møte med nærmiljøet. Det slås fast at den nye hallens kontakt mot omgivelsene er «suverent mye bedre».

 

Les hele omtalen av Nye Jordal Amfi i Morgenbladet her (krever abonnement)

 

Utdrag fra artikkelen i Morgenbladet 19. februar 2021.