09.09.20

Først i verden med SPACEMAKER-sertifisering!

To av våre fremoverlente arkitekter, Mikkel Haavaldsen og Bjarni Arnason, har nylig fullført sertifiseringsprogrammet til Spacemaker AI, og ble med det de to første arkitektene i verden med fullverdig Spacemaker-sertifisering.

– Dette er et nytt arbeidsredskap som kan revolusjonere måten vi utvikler eiendommer på. Arkitekter må, for å få fullt utbytte av teknologien, legge bort skepsis og misforståelser knyttet til kunstig intelligens. Det er en myte at dette handler om datamaskiner som skal lage byer for oss, sier Mikkel Haavaldsen.

 

Spacemaker er et norsk selskap som utvilker et dataverktøy som bruker kunstig intelligens til å vurdere ulike alternativer for hvordan tomter kan bygges ut. Flere store utbyggere i Norge bruker verktøyet allerede, og det blir en stadig mer etterspurt og ettertraktet kompetanse hos arkitekter.

 

– Dette er et kraftig verktøy som gir oss nye måter å samarbeide med utviklere på. Det hjelper oss å fange opp avgjørende faktorer for prosjektets levedyktighet allerede tidlig i prosessen, som igjen sparer oss for mye tid og effektiviserer arbeidet vårt, forteller Haavaldsen.

 

Vi er stolte av å ha denne kompetansen på huset og ser frem til å bruke den i våre samarbeidsprosjekter i tiden fremover.

 

Les mer om samarbeidet i denne artikkelen publisert i Estate Media.Relevante artikler

Nye Jordal Amfi er offisielt åpnet

Lørdag 10. oktober kom endelig dagen hockey-klanen fra Vålerenga har ventet på siden bystyret vedtok å bygge ny ishall i 2016: Nye Jordal Amfi har offisielt åpnet.

Møt vår nye daglige leder!

Ingvil Arntzen skal styrke den digitale satsingen og møte fremtidens utviklerbehov. – Vi skal møte fremtidens utfordringer med økt fokus på digital kompetanse og tverrfaglighet, sier Hille Melbyes nye daglig leder, Ingvil Arntzen.