Badet, det største volumet i konteksten, skiller seg fra den øvrige bebyggelsen i form og funksjon, og med et innhold som tilsier behov for skjerming mot innsyn. Med begrensede muligheter for å åpne opp mot tilstøtende byrom, inviteres til innsyn og kontakt på tvers ved nøye plasserte vindusåpninger/vyer, skåret i volumet. Badet, med perforert, bakbelyst kledning, vil fremstå med vekslende form og farge avhengig av sesong og tid på døgnet. I sammenhengen med den nye og historiske teglbebyggelsen i Verkstedsgata, ved ankomst fra Frydenlundsgata, vil Badelandet utgjøre et fondmotiv i bymiljøet; forfinet, innbydende og samtidig skulpturalt.
Helsehuset, lengst sør i tiltaket, og med henvendelse både langsmed elveparken og retning adkomsten fra Strømmen stasjon, vil for mange tilreisende utgjøre det første møtet med nye Strømmen Verksted. Helsehusets vestfasade og parken danner rammene om torg T2.
Helsehuset skal BREEAM-NOR sertifiseres; hvilket betyr at det er lagt særskilt vekt på bærekraftig design. Dette vil bli videreført gjennom hele byggeprosjektet til overlevert bygg.
Reguleringen for Strømmen Verksted, som også er gjennomført av Hille Melbye Arkitekter, har tilrettelagt for at det i parken forran Helsehuset kan bygges et fremtidig høyhus med funksjon kontor eller hotell.