Kungsbacka Arena

En ny publikumsarena for kultur- og idrettsarrangementer like utenfor Gøteborg

Type:

Stedsutvikling med kultur- og idrettsanlegg, bydelstorg og næringsarealer

År:

2023-

Status:

Forprosjekt

Beliggenhet:

Kungsbacka, Sverige

Kontaktpersoner:

Robin Rakke

Oppdragsgiver:

Kungsbacka Kommun

Samarbeidspartnere:

Semrén & Månsson, Mareld landskapsarkitekter AB, VBK

Hille Melbye Arkitekter vant i 2023 arkitektkonkurranse for utvikling av Kungsbacka Arena, like utenfor Gøteborg.  Oppdragsgiver er Kungsbacka Kommun. Prosjektet utvikles i samarbeid med Semrén & Månsson Arkitekter og Mareld Landskapsarkitekter. 

 Prosjektets hovedfunksjoner er et nytt bydelstorg, en publikumsarena for større konserter og idrettsarrangement, samt en fotballarena for elitespill. Treningshall, klatrevegg, gym, restaurant, utstillingslokaler og kommersielle arealer er også med. Ut mot torget ligger et generøst entrérom som binder de mange funksjonene sammen, og skaper et pulserende hjerte i sentrum av komplekset. Ved større arrangementer tennes krona på arenaen, og lyser opp byens silhuett. Folkefesten kan så begynne! Det har vært et fantastisk skandinavisk samarbeid med Semrén & Månsson arkitekter (SE), Mareld landskapsarkitekter AB (DK) samt VBK (SE) gjennom konkurransen. Samarbeidet fortsetter nå videre i forprosjektet. Illustrasjoner av Soul. 

Aksonometri av hele anlegget, kuttet gjennom publikumsetasjen på plan 2.

Ut mot torget ligger et generøst entrérom som binder de mange funksjonene sammen, og skaper et pulserende hjerte i sentrum av komplekset.

Arenaen med Kungsbacka stad i bakgrunnen.