Sportsanlegg
galleri
år:
2017
Status:
SKISSEPROSJEKT
Bruttoareal:
24.500 - 30.500 m²
Tiltakshaver:
Kultur- og idrettsbygg
Last ned prosjektet som PDF
STOVNER BAD
Forslag til utforming av Stovner bad og det omkringliggende området i Fossumdumpa
I forbindelse med utviklingen av Fossumdumpa på Stovner avholdt Kultur- og idrettsbygg Oslo KF, en minikonkurranse der oppgaven gikk ut på å utarbeide en skisse for Stovner bad og for hvordan omsorgsboliger og en bydelsadministrasjon kunne innpasses i det omkringliggende området.

Badet skulle være et berikende tilskudd til området hvor det satte standarden for en videre utvikling av Fossumdumpa.

Den umiddelbare nærheten til Stovner sentrum og T-banestasjonen la et godt utgangspunkt for plasseringen av badet. I forslaget vårt så vi det som en enorm mulighet å utnytte denne kvaliteten ved å anlegge et større solfylt torg mellom badet og t-banestasjonen som trappet seg ned som en forplass for badet og bydelshuset. Som et solrikt, beskyttet og bilfritt område ønsket vi å skape et lokalt og intimt byrom som det nye hjertet av Stovner sentrum.

Selve badeanlegget var dimensjonert for et årsbesøk på 300.000 brukere med en samtidig kapasitet på 600 besøkende.

Bygningsvolumet til badeanlegget er plassert inn i skråningen med en lukket fasade mot nord og en eksponert sydlig fasade som forholder seg åpent mot torget. Taket som er vendt mot Fossumveien er dekket med torv og fungerer som en slags fortsettelse av skråningen. Det torvdekkede taket gir et visuelt tilskudd til omgivelsene, som endrer farge gjennom året. Bygningen er delt i to for å gi det et mindre dominerende uttrykk, og for å gi passasje fra den eksisterende undergangen mot boligområdene mot nord.
Asset 2
hille melbye arkitekter as
Hausmanns gate 16
0182 Oslo
Org.nr: 929 655 478 MVA
T. +47 23327200 / F. +47 23327299