Youngs gate 2-4

Nytt liv i Youngs gate

Type:

Nytt nærings- og kontorbygg

År:

2022 -

Status:

Rammetillatelse

Beliggenhet:

Oslo

Kontaktpersoner:

Joachim Midjo Andersen

Oppdragsgiver:

Thon Eiendom

I Youngs gate møter historisk tilpassede fasader utadvendte førsteetasjer i et infillprosjekt som skal gi liv og karakter til et neglisjert gateløp midt i Oslo sentrum.

Området rundt Youngstorget i Oslo preges av flotte og fargerike bygårder, og er betegnet som «den gamle murbyen», med et pulserende by- og kulturliv. Youngs gate strekker seg mellom Youngstorget og Storgata, og har grunnet slitne fasader og dårlige førsteetasjer lenge vært opplevd som en livløs sidegate.

Det nye næringsbygget i Youngs gate 2-4 strekker seg over to eiendommer, hvor det frem til i dag har stått to bygårder. Fasadene er følgelig gitt en to-deling som følger det historiske skillet, og materialer som puss og tegl er valgt for å kunne tilpasse nytt til gammelt og forsterke områdets karakter.

En lang og kompleks søknadsprosess har omsider resultert i en rammetillatelse for et nytt kontorbygg. Eiendommen er detaljregulert for et boligprosjekt, men dagslysforholdene viste seg å være for krevende til å kunne godkjennes. Overgangen til kontorbygg ble følgelig løst via byggesak, og med et stort antall dispensasjoner.